سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ده معیار موفقیت سازمان

ده معیار ‌موفقیت سازمان 


با بخش موفقیت و توسعه فردی و سازمانی مجله اینترنتی بیست ستون همراه باشید 

بدون تردید می‌دانید که هر سازمان، نهاد، کارخانه، شرکت و ... نیازمند تعیین اهدافی است و در راستای دستیابی به این اهداف می‌بایست معیارهای خاصی را در نظر بگیرد که به آن ها معیارهای ‌موفقیت سازمان می‌گویند. در واقع اگر به برخی از این معیارهای اساسی توجهی صورت نگیرد قطعا شرکت، سازمان یا هر نهاد دیگری که قصد پیشبرد عملکرد خود را دارد با مشکلات عمده‌ای مواجه خواهد شد و چه‌بسا نهایتا با ‌شکست عظیمی مواجه گردد.

1.        هزینه‌ی تهیه و سرمایه‌ی اولیه

اغلب نهادها و شرکت‌های نوپا از روند رشد خودآگاهی لازم را دارند و بلافاصله پس از افزایش سطح درآمد و معیارهای کسب و کار اصلی خود از روند رشد ایجاد شده مطلع می‌شوند و به سمت و سوی ایجاد بستری کارآمدتر در سازمان خود پیش‌ می‌روند؛ اما در برخی از موارد مشاهده می‌شود که سازمان‌ها (به ویژه سازمان‌های نوپا) نسبت به هزینه‌ی تهیه‌ی محصولات یا خدمات خودآگاهی لازم را نداشته و بی‌توجه‌تر هستند.

 این موضوع با پیشرفت کار بیشتر و بیشتر مشاهده خواهد شد. در واقع عموما در ابتدا سازمان‌ها سرمایه‌ی اولیه‌ی خود را شناسایی می‌کنند اما با ادامه‌ی کار، روند تعامل هزینه‌ی تهیه‌ی محصولات آن‌ها با سود دریافتی‌شان از دست‌ آن‌ها خارج خواهد شد. در این شرایط ممکن است سود بیشتر دریافتی شما در قبال هزینه‌ی بیشتری که صرف محصولات کرده‌اید به دست آمده باشد که نهایتا می‌تواند علیرغم تصورتان مبنی بر افزایش سود حاصل، در واقع عدم افزایش سود و بازده را به همراه داشته باشد. در این شرایط برخلاف تصورتان وضعیت مالی سازمان شما ساکن و یا در حال تضعیف خواهد بود. هزینه‌های اولیه‌ی شما علاوه بر هزینه‌ی تولید محصولات می‌تواند شامل موارد بسیار گسترده‌تری نظیر هزینه‌ی تبلیغات، کمپین‌ها، مخارج داخلی و ... باشد که می‌بایست تمامی این موارد را در حین پیشرفت کار نیز در نظر بگیرید.

2.       روحیه، رضایت و شادی کارمندان

پیگیری مداوم میزان رضایت کارمندان زیرمجموعه یکی از عمده‌ترین معیارهای کسب ‌موفقیت یک سازمان محسوب می‌شود که می‌بایست همواره به آن توجه خاصی داشته باشید. توجه به میزان رضایت و شادی کارمندان می‌تواند موضوعی کاربردی و استراتژیک نیز به شمار آید. شما با توجه به میزان رضایت کارمندان خود می‌توانید از سطح فشار کاری موجود بر روی آن‌ها آگاه ‌شوید و یا با استفاده از این عامل در استراتژی‌های خود منجر به پیشرفت عملکرد آن‌ها و کمپانی خود ‌شوید.

این کار می‌تواند طی یک بررسی بسیار سریع ماهیانه انجام پذیرد که طی آن میزان رضایت و روحیه‌ی کارمندان بررسی شده و نهایتا از این طریق از بروز چالش‌های غیرمنتظره جلوگیری به عمل آید. با این وجود بهتر است که به جای استفاده از آمار و ارقام و اطلاعات نوشتاری از روش مصاحبه و گفت‌وگوی مستقیم با کارمندان استفاده شود. این امر منجر به ایجاد بستری بسیار مناسب و صمیمانه در کنار مسائل مالی و جانبی شرکت و اهداف اصلی آن خواهد شد.

3.      سرعت صرف هزینه و سرمایه و نهایتا پیش‌بینی نرخ سود

شما با محاسبه‌ی دقیق میزان هزینه‌ی صرف شده و درآمد خود می‌توانید نرخ سوخت (سرعت صرف هزینه‌ و سرمایه) آینده را پیش‌بینی نمایید. این موضوع از عواملی محسوب می‌شود که منجر به پیشرفت بهتر در عملکرد کمپانی شما خواهد شد. به طور کلی علیرغم مهم و حیاتی بودن، این موضوع توسط اکثر قریب به یقین شرکت‌ها نادیده گرفته می‌شود؛ بنابراین همواره سعی داشته باشید که مسائل مالی مربوط به آینده را پیش‌بینی کنید تا با جرئت بیشتری نسبت به اقدامات حال قدم بردارید.

همواره سعی کنید مسئله‌ی مالیات را در درآمدهای خود در نظر بگیرید. مالیات‌ها همواره می‌بایست از سود دریافتی محصولات شما کاسته شوند. کمپانی‌های نوپایی بسیاری مشاهده می‌شوند که به همین دلایل و عدم توجه به این موارد ظرف مدت زمان کوتاه و حتی کمتر از یک سال و یا شش ماه ورشکسته می‌شوند.

4.       ارزش و مقدار خط تولید‌های با کیفیت

بنیادهای اقتصادی نوپا عموما معیارهای مربوط به خط تولید محصولات یا سرویس‌ها و خدمات خود را نادیده می‌‌گیرند؛ اما شناخت و پیش‌بینی میزان و مقدار فروش‌های آینده‌ی شما در هر بخشی می‌تواند منجر به برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر شما در بخش مربوطه شده و نهایتا درآمدهای شما را با توجه به تقاضای بیشتر موجود افزایش دهد.

این موضوع از سمت مقابل اطلاعات نسبتا دقیق و قابل اطمینانی را از روند رشد فروش آینده‌ی محصولات شما و محاسبه‌ی سود و زیانتان به همراه خواهد داشت؛ اما به‌طور کلی محاسبه‌ی ارزش و مقادیر مربوط به خط تولید‌ها و یا سرویس‌ها و خدمات با صلاحیت و حتی شناسایی آن‌ها نیازمند تحقیقات گسترده‌تری خواهد بود که بی‌شک مشتریان شما نقش اصلی را در این زمینه ایفا می‌کنند. دقت داشته باشید که علیرغم مشکلات و سختی‌های موجود در این زمینه، محاسبه و در نظر گرفتن مقادیر خط تولیدهای با صلاحیت شما می‌تواند عامل و معیاری اساسی در پیشرفت کمپانی و نهاد اقتصادی و نوپای شما محسوب گردد.

5.      ترویج امتیاز کسب و کار آنلاین شما

میزان ترویج کسب و کار آنلاین شما و رضایتمندی مشتریانتان از خدمات و سرویس‌های آنلاین ارائه شده یکی از بهترین و دقیق‌ترین روش‌های موجود به منظور اندازه‌گیری میزان وفاداری و همبستگی مشتریان به شرکت شما محسوب می‌گردد. در واقع با پیگیری این موضوع شما می‌توانید میزان رضایتمندی مشتریان خود را بسنجید و نهایتا نسبت به کسب ‌موفقیت خدمات و محصولات خود تضمین حاصل نمایید.

به طور کلی مسئله‌ی ترویج کلماتی و دهان به دهان یکی از قدرتمندترین روش‌های بازاریابی موجود به شمار می‌رود. منظور از ترویج کلماتی و دهان به دهان در واقع انجام اقداماتی به منظور جا افتادن نام شرکت، خدمات، محصولات و ... در میان عموم مردم و بر سر زبان آن‌ها محسوب می‌گردد. به‌طور کلی اگر فردی که قابل اطمینان باشد در گروهی خاص از محصولات یا نام خدمات کمپانی شما صحبتی به میان آورد، این موضوع بی‌شک سایر افراد موجود در گروه را تحت تاثیر قرار خواهد داد و نهایتا منجر به رونق سرویس‌های شما و کسب ‌موفقیت بیشتر خواهد شد.

 

6.       مذاکره با سرویس گیرنده یا مشتری

اغلب کمپانی‌های بزرگ و موفق بر روی مسئله‌ی مربوط به ‌جذب مشتریان جدید متمرکز هستند. این موضوع امری فوق‌العاده تاثیرگذار در زمینه‌ی پیشرفت عملکرد کمپانی و نهادهای اقتصادی محسوب می‌شود و تاثیر آن در نهادهای نوپا بیشتر خواهد بود.

بخش اعظمی از این هدف توسط ایجاد بسترهای مذاکره با سرویس گیرنده و مشتریان امکان‌پذیر خواهد بود و مسئله‌ی پشتیبانی پس از فروش محصولات هم می‌توانند امری مناسب در راستای ترویج مشتری مداری و کسب و کارتان محسوب گردد؛ بنابراین همواره به این معیار اساسی توجه لازم را داشته باشید.

7.      احتباس و ابقاء

در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که نهادهای اقتصادی نوپا و کارآفرینان تنها بر روی مسائلی همچون درآمد و مجموع تعداد کاربران یا مشتریان خود متمرکز می‌شوند، اما باید بدانید که این موضوع عملا در مرحله‌ی مقدماتی و ابتدایی شروع به فعالیت مهم‌ترین مسئله‌ی پیش‌ روی‌تان محسوب نمی‌شود. به نظر شما چه تعداد مشتری یا کلا افراد به صورت روزانه به سایت شما مراجعه می‌کنند و چه تعداد از این افراد هستند که به معنای واقعی از خدمات شما استفاده می‌کنند؟ تعداد افرادی که به طور روزانه از خدمات و سرویس‌های شما استفاده می‌کنند می‌توانند مرجع مناسبی برای سنجش بازخورد فعالیت‌هایتان باشند.

8.      فرصت‌های تجاری پیش رو و فرصت‌های از دست رفته

همیشه فرصت‌های تجاری و مربوط به زمینه‌های کسب و کار خود را در گوشه‌ای یادداشت کنید و پس از بررسی‌های دقیق سعی در انتخاب بهترین گزینه‌ی ممکن پیش روی‌تان داشته باشید. می‌توانید بدین منظور و با توجه به وضعیت نهاد اقتصادی نوپای خود از نظرات و پیشنهادات سایر کارکنان و افراد شرکت نیز بهره بگیرید.

بدون در نظر گرفتن این موضوع و دسته‌بندی فرصت‌های پیش روی‌تان و نهایتا انتخاب بهترین گزینه‌ی موجود بی‌شک با مشکلات متعددی رو به رو خواهید شد؛ بنابراین با در نظر گرفتن این مورد همیشه سعی در انتخاب بهترین فرصت‌های کسب و کار پیش رو داشته باشید. همچنین می‌توانید فرصت‌های تجاری از دست رفته‌ی خود را نیز در گوشه‌ای آرشیو نموده و نهایتا به منظور انتخاب بهترین گزینه‌ی پیش روی‌تان در راستای کسب موقعیت‌های آتی از آن‌ها استفاده نمایید.

9.       جذب کاربران عمده و سازمانی

این روش یکی از بهترین و در عین حال کم ‌هزینه‌ترین موضوعات پیش رو در راستای پیشرفت عملکرد بنیاد اقتصادی نوپای شما محسوب می‌شود. همواره سعی داشته باشید که کاربران عمده و جدیدی را به مجموعه‌ی خود اضافه کنید. نهایتا این موضوع در دراز مدت به طور چشمگیری هزینه‌های رشد فعالیت‌ها شمارا با کاهش مواجه خواهد کرد.

10.      تعهد به کارمندان

ایجاد تعهد در قبال فعالیت کارمندان منجر به بروز باوری در آن‌ها مبنی بر دستیابی به ‌موفقیت خواهد شد. درواقع با این کار توجه آن‌ها به سمت و سوی باورهای کمپانی و اطمینان از این‌ که این شرکت نوپا در آینده به ‌موفقیت‌های بزرگی دست پیدا خواهد کرد، جلب خواهد شد.

بدون تردید کارمندان یک بنیاد اقتصادی می‌بایست در ‌موفقیت‌های پیش روی آن بنیاد در دراز مدت سهیم باشند و حتی بتوانند به عنوان یک سرمایه‌گذار در شرکت مربوطه فعالیت نمایند و تنها یک کارمند ساده با دفتر و قلم و ابزار کار محدود خود محسوب نشوند. مطمئن باشید این موضوع منجر به کسب ‌موفقیت عمده‌ای برای شما و فعالیت‌های نهاد نوپایتان خواهد شد. فراموش نکنید که قدم اول به منظور جلب ‌اعتماد مشتریان، جلب ‌اعتماد کارمندان درون سازمانی خود شرکت شماست.

منبع: www.bistsotoon.com